Eerste supermarkt op ASPOS

Eerste supermarkt op ASPOS

Natuurwinkel Almere van ondernemer de heer Casper Kromkamp is de allereerste supermarkt die ASPOS gebruikt. Afgelopen maanden is hard gewerkt om ASPOS geschikt te maken voor vers- en wichtartikelen. Artikelgegevens verlopen voortaan via de artikeldatabank van Valk Solutions. De weegschalen in de winkel zijn gekoppeld met de kassa’s. Ook aan andere eisen die typisch zijn voor supermarkten is voldaan, waaronder snelscannen en snelbestellen.

Natuurwinkel Almere is als franchisenemer aangesloten bij Natudis. Natudis is een dochteronderneming van Vroegop Ruhe & Co. Met 7.500 producten van 350 leveranciers is Natudis de grootste distributeur van biologische en reformproducten in de Benelux. Mevrouw Els Niessen, Informatie- en projectmanager bij Natudis: “De teams van Natudis en Valk Solutions hebben nauw samengewerkt in het project. Zowel bij Valk Solutions als bij Natudis is veel werk verzet. Belangrijkste eis is dat de kassa’s goed en snel werken in de winkel. In onze supermarkten komen de klanten met volle winkelwagentjes aan de balie en gaat snelheid boven alles. Na enkele iteraties wordt de kassa nu als “chill” beoordeeld door de caissières in Almere, dus dat zit wel goed. Behalve de introductie van ASPOS hebben we ook een nieuwe vorm van artikelbeheer geïntroduceerd voor vers- en wichtartikelen. Grote aantallen varianten van een artikel, bijvoorbeeld “bloemkool”, zijn teruggebracht naar veel minder varianten. Hiermee maken we het proces voor de ondernemers gemakkelijker. Ook van de digitale pakbonnen gaan de winkels straks veel profijt hebben om goed te kunnen sturen op marge.”

Natuurwinkel Almere geldt als eerste pilotwinkel in het project. Eind september volgt de tweede pilotwinkel, in Zoetermeer. Beide ondernemers zijn betrokken geweest bij de systeem selectie en hebben er zin in. Doel is om na de positieve evaluatie van de pilot zo spoedig mogelijk alle Natuurwinkels uit te rollen. ASPOS is een 100% online en realtime omnichannel platform, het vervangen van de kassa- en bestelsystemen in de winkels is nog maar het begin. Over de omnichannel roadmap wordt dan ook nu al nagedacht door de directie van Natudis.

Montfoort, september 2015

Naar overzicht ervaringen