Digitale privacy knoppen

Digitale privacy knoppen

Het kan niemand zijn ontgaan, vanaf 25 mei aanstaande wordt de nieuwe privacy wet gehandhaafd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Consumenten krijgen meer rechten ter bescherming van hun privacy in dit digitale tijdperk. Als Valk Solutions hebben we ons hierop voorbereid met onder andere een ISAE 3402 type 2 verklaring en een ISO 27001 certificering. In een gelaagd beveiligingsmodel hebben we diverse fysieke, technische en organisatorische maatregelen getroffen om persoonsgegevens te beveiligen. Eén van die maatregelen is de beschikbaarheid van een vergetelheidsknop in ASPOS. Met de vergetelheidsknop kunnen retailers persoonsgegevens uit het systeem verwijderen op verzoek van een klant. Ook is er een inzage knop als een klant vraagt welke persoonsgegevens bewaard worden in het systeem. En een portabiliteitsknop om persoonsgegevens desgevraagd digitaal mee te nemen naar een andere aanbieder. Met deze knoppen faciliteert u als retailer de nieuw verworven privacy rechten van een consument. Vanzelfsprekend blijft de geld goederen stroom gesloten met een complete audit trail. Transacties worden niet gewist, de vergetelheid wordt ingevuld door persoonsgegevens te anonimiseren in de ASPOS database. De privacy knoppen komen beschikbaar in de ASPOS voorjaarsupdate die momenteel wordt uitgerold. Het gebruik van de vergetelheidsknop is onomkeerbaar en staat dan ook standaard uit. Om de knoppen te activeren kunt u contact opnemen met onze Klantenservice op support@valksolutions.nl, we helpen u graag. Heeft u andere vragen over de privacy wet? Zie de veel gestelde vragen en antwoorden op www.valksolutions.nl of kijk op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Montfoort, mei 2018

Naar overzicht ervaringen