Per 1 juli nieuwe btw-regels voor webshops

NIEUWSBERICHT_EU_webshop
Vanaf 1 juli 2021 wordt nieuwe btw wetgeving van kracht in Europa. De nieuwe wet “verkopen op afstand”heeft impact als je met een webshop zaken doet in het buitenland. Zodra je webshop meer dan 10.000 euro verkoopt en levert in het buitenland moet de btw afgedragen worden in het percentage dat in die landen van toepassing is. Hiervoor moet aangifte worden gedaan via het loket van de Belastingdienst in Nederland.
De nieuwe regels gelden wanneer je met je Nederlandse webshop een jaaromzet van 10.000 euro of meer behaalt met verkopen aan consumenten in EU-landen buiten Nederland. Wanneer je omzet in andere EU-landen onder de 10.000 euro per jaar blijft, dan mag je Nederlandse btw in rekening blijven brengen.

Btw-regeling in ASPOS

In ASPOS hebben wij een instelling toegevoegd waarmee je kunt laten instellen of je verwacht meer dan 10.000 euro in het buitenland af te zetten met jouw webshop. Als je hiervan gebruik wil maken kun je ons bellen en zal de klantenservice de instelling kosteloos activeren in jouw ASPOS omgeving. De instelling kan desgewenst ook per winkel aangezet worden als ondernemers hun eigen webshops hebben.

De btw-code tabel in ASPOS is uitgebreid zodat je jouw producten per land aan btw hoog, midden, laag of nul kunt koppelen. Bijvoorbeeld in Duitsland is de hoge btw-code 19%, in Nederland is dat 21%. Daarnaast hebben wij onze API’s aangepast, zowel de soap als de rest variant, zodat het mogelijk is om een afwijkend btw-tarief te gebruiken wanneer het product in het buitenland geleverd wordt. Zodra het bezorgadres van de klantorder in het buitenland ligt haalt ASPOS het percentage uit de btw-code tabel erbij en wordt er een herberekening van de totalen gemaakt voordat de klantorder definitief opgeslagen wordt.

Bijvoorbeeld:

Als een product met hoge btw wordt besteld door een klant uit Nederland, verandert er niets in de procedure. Als een product met hoge btw wordt besteld door een klant uit Duitsland, maar het product wordt afgeleverd in Nederland, blijft de procedure onveranderd. Wordt een product met hoge btw besteld door een klant uit Duitsland en afgeleverd in Duitsland, dan wordt er gerekend met 19% btw i.p.v. 21% btw.

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe btw-regels vind je hier:

Kamer van Koophandel

Belastingdienst

Mocht je hier vragen over hebben, we helpen je graag per e-mail via support@valksolutions.nl of per telefoon via 0348 431 490.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve informatie. Abonneer nu!

Contact us

We’re here for you.

You can contact us at any time by:

 • Phone on +31 (0)348 431 490

 • Chat with the chat function on this screen

 • Completing the form bellow:
 • You're subscribing!

  That's great!

  Neem contact op

  We staan voor je klaar.

  Je kunt altijd contact met ons opnemen:

 • Telefoon op +31 (0)348 431 490

 • Chat met de chatfunctie op dit scherm

 • Invullen van het formulier hieronder
 • Je schrijft je in!

  Wat fijn!