Tsunami van prijswijzigingen

Rond de jaarwisseling zijn er altijd extra veel prijswijzigingen, maar 2022 brak alle records met een ware tsunami van product mutaties per 1 januari. Vooral in de branches van drogisterijen en dierenspeciaalzaken was het raak. Naast prijswijzigingen waren er ook nieuwe assortimenten die met ingang van het nieuwe jaar verkoopbaar moesten zijn in winkels en webshops.

Ledereen weet hoe belangrijk het is om met de juiste artikelgegevens te werken. Toch krijgt dit onderwerp niet vanzelf de aandacht die het verdient. Met alle frustraties van dien voor winkeliers, webshops en PIM beheerders. Dat moet anders kunnen dacht Robbert van Geelen, bij Valk Solutions verantwoordelijk voor de support op het JDS datawarehouse. Hoe heeft hij het aangepakt?

Robbert legt uit: “Al in oktober zijn we begonnen om leveranciers pro-actief te benaderen om productgegevens tijdig bij ons aan te leveren. Dat heeft gewerkt, want uiteindelijk heeft 93%, dat zijn 1.200 leveranciers, gehoor gegeven aan onze oproep. De mutaties werden gespreid ingelezen om opstoppingen te voorkomen. Met een toekomstige ingangsdatum hebben we gezorgd dat productgegevens op de juiste dag van kracht werden. Zo konden we zorgen dat 45.000 prijswijzigingen en nieuwe artikelen netjes op tijd klaar stonden in de systemen van onze klanten.

Valk Solutions onderhoudt datawarehouse JDS met alle artikelen van de verschillende branches. Op abonnementsbasis wisselt JDS volautomatisch productgegevens uit tussen leveranciers en retailorganisaties. Alleen relevante assortimenten worden doorgegeven, soms meermalen per dag. Zodat barcodes goed scannen aan de kassa’s, schaplabels met juiste data gevuld worden, en webshops en kiosken correcte afbeeldingen en omschrijvingen laten zien.

Wil je ook een abonnement voor altijd actuele product data? Niet alleen op 1 januari, maar het hele jaar door? Neem contact op met ons team, we adviseren je graag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve informatie. Abonneer nu!

Contact us

We’re here for you.

You can contact us at any time by:

 • Phone on +31 (0)348 431 490

 • Chat with the chat function on this screen

 • Completing the form bellow:
 • You're subscribing!

  That's great!

  Neem contact op

  We staan voor je klaar.

  Je kunt altijd contact met ons opnemen:

 • Telefoon op +31 (0)348 431 490

 • Chat met de chatfunctie op dit scherm

 • Invullen van het formulier hieronder
 • Je schrijft je in!

  Wat fijn!