Trotse systeembeheerder Melvin aan het woord

 • Doorgegroeid
  Ik ben Melvin en werk hier al bijna 13 jaar bij Valk Solutions. Ik begon als service engineer met het oplossen van storingen voor klanten. Doordat ik cursussen volgde, mocht ik doorgroeien naar staging engineer waar ik systemen plug & play voorbereidde voor klanten. Na een HBO opleiding ben ik doorgegroeid naar systeembeheerder. Ik vind het leuk en afwisselend werk met veel uitdaging. Dit is precies wat ik zoek in een baan.
 • Serverpark
  Het belangrijkste binnen mijn werk is het onderhouden van ons serverpark voor klanten. We ontzorgen klanten door onze applicaties hosted aan te bieden. Klanten hebben zelf geen servers meer nodig, dat regelen wij voor hen. Het serverpark bestaat uit veel onderdelen en draait in professionele datacenters. Wij monitoren pro-actief de performance en draaien waakdiensten ook buiten kantooruren. Als er een probleem is dan zien wij dat vaak al voordat klanten het merken. Zodat klanten zich geen zorgen hoeven maken en zich bezig kunnen houden met hun bedrijf en de groei in omzet.
 • Veiligheid
  Qua veiligheid verzorgen wij de nieuwste updates en installeren wij de security patches op al onze servers en systemen. Je moet dan denken aan firewalls, loadbalancers, switches, SQL servers, NODE servers, virtual machines en SAN opslagsystemen.
 • Werkplekken
  Voor onze collega’s beheren we de werkplekken. We installeren de systemen en we maken accounts aan die we goed beveiligen. Als collega’s een probleem hebben met hun computer dan komen wij langs of loggen op afstand in om het probleem op te lossen.
 • Uitdaging
  Ik vind het leuk dat het werk bij Valk Solutions afwisselend en uitdagend is. Mijn werk is belangrijk voor klanten, dat houdt mij scherp en ik leer er veel van. Je maakt je steeds weer nieuwe dingen eigen. Dat ik af en toe ‘s avonds en ‘s nachts moet werken vind ik niet erg, als het maar niet te vaak achter elkaar is.
 • Trots
  Vorig jaar hebben we onze serverparken compleet vernieuwd. Voorheen waren serverparken dubbel uitgevoerd maar op één locatie. In het nieuwe concept hebben klanten een actieve uitwijkvoorziening op twee fysiek gescheiden locaties. Bij een storing op de ene locatie neemt de andere locatie het over, de klant merkt daar niets van. Dat was een mooi en groot project waar al onze klanten van profiteren. Daar ben ik wel trots op als systeembeheerder.

Sign up for our Newsletter

Get access to exclusive market and product content. Subscribe now!

Contact us

We’re here for you.

You can contact us at any time by:

 • Phone on +31 (0)348 431 490

 • Chat with the chat function on this screen

 • Completing the form bellow:
 • You're subscribing!

  That's great!