Nieuwe EU wetgeving voor webshops

Per 1 juli 2021 wordt nieuwe fiscale wetgeving van kracht in Europa. De nieuwe wet “verkopen op afstand” heeft behoorlijk wat impact als je met een webshop zaken doet in het buitenland. Zodra je opgeteld in alle EU landen meer dan 10.000 euro verkoopt moet de BTW afgedragen worden in het percentage dat in die landen van toepassing is. Hiervoor moet aangifte worden gedaan via het OSS-portal. Voor de toepasselijke BTW tarieven verwijzen we naar de website van de EU.

Vanaf de drempelwaarde komt de belastingaangifte er dus anders uit te zien dan voorheen. Denk ook aan de impact op je marge. In Denemarken en Kroatië geldt een BTW tarief van 25%. Bij dezelfde consumentenprijs betekent dit 4% minder marge. Let op, de factuur moet ook het BTW percentage van het betreffende land vermelden. Deze aanpassingen zullen wij per 1 juli 2021 beschikbaar stellen in het ASPOS omnichannel cloud platform.

Voor de volledigheid voegen wij de links bij van de Belastingdienst en de Kamer van koophandel met alle relevante details.
Belastingdienst E-commerce
Kamer van Koophandel internationaal ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve informatie. Abonneer nu!

Neem contact op

We staan voor je klaar.

Je schrijft je in!

Wat fijn!

Neem contact op

We staan voor je klaar.

Je schrijft je in!

Wat fijn!