Veilig picken met PFA WMS

Het PFA team van Valk Solutions heeft veilige picking rules gebouwd in het warehouse management system (WMS) voor fashion retailers. Zodat orderpickers op veilige afstand en coronaproof hun werk kunnen doen in de drukke magazijnen.

Het is topdrukte in de distributiecentra in ons land, en dat is goed nieuws voor onze klanten en hun omzet. Mede dankzij de vele webverkopen moeten enorme aantallen orders gepickt worden. Omwille van de gezondheid van de orderpickers is het belangrijk dat zij voldoende afstand kunnen houden en niet “op een kluitje” werken in de gangpaden.

Daarom heeft ons team van ProFashionAll (PFA) een feature ontwikkeld, waarmee orderpickers ieder vanaf hun eigen startpunt pickrondes kunnen doen. Dit geldt zowel voor de weborders als voor de filialen aanvulling. Hoe werkt dat dan?

Peter van der Tol, senior business consultant PFA: “De startpunten of gangnummers worden vooraf ingesteld op basis van onderlinge afstand. Zo kan een klant kiezen voor startpunten in gang 1, 5, 8, 12, 15 en verder. Als een orderpicker bezig is bij het eerste startpunt dan laten we de volgende orderpicker starten bij gang 5, het tweede startpunt. En zo gaan we verder. Dit voorkomt dat orderpickers bij elkaar in de buurt komen. De pickrondes worden per saldo niet langer, je begint het looprondje gewoon op een andere plek. Dus tijdwinst en snelheid van picken worden niet beïnvloed.”

Met deze picking rules in het WMS voorkomen retailers dat hun personeel door corona besmet raakt tijdens het werk. Ook orderpickers reageren blij dat de werkgever met hun gezondheid rekening houdt. Kortom, een win-win voor alle betrokkenen.

Innovatie op de werkvloer en maatschappelijke trends oppakken, dat is hoe we het partnership van klanten en Valk Solutions graag zien. Samen komen we tot oplossingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve informatie. Abonneer nu!

Contact us

We’re here for you.

You can contact us at any time by:

 • Phone on +31 (0)348 431 490

 • Chat with the chat function on this screen

 • Completing the form bellow:
 • You're subscribing!

  That's great!

  Neem contact op

  We staan voor je klaar.

  Je kunt altijd contact met ons opnemen:

 • Telefoon op +31 (0)348 431 490

 • Chat met de chatfunctie op dit scherm

 • Invullen van het formulier hieronder
 • Je schrijft je in!

  Wat fijn!