Primera sluit 2020 positief af

Onder het motto “Veiligheid voorop, ondernemen waar het kan” heeft Primera haar jaarverslag 2020 gepubliceerd. “Terugkijkend op 2020 was het een jaar met meerdere gezichten als gevolg van de opkomst van het coronavirus eind februari 2020. Nog nooit eerder werd zo’n beroep gedaan op het aanpassingsvermogen en de inzet van onze ondernemers, team Primera en onze relaties”, aldus algemeen directeur Gert van Doorn.

Primera zag de behoefte van klanten veranderen en ook meer dan ooit werd duidelijk dat het handig is om een Primera winkel in de buurt te hebben. Ondanks de winkelsluiting medio december is het boekjaar 2020 financieel gezien positief afgesloten met een omzet van 760 miljoen euro. In 2020 heeft Primera 13 nieuwe winkels geopend en 25 winkels verbouwd. Eind 2020 waren er maar liefst 524 Primera winkels. Alle bijna 44 miljoen verkooptransacties werden afgewikkeld in de ASPOS kassa applicatie van Valk Solutions.

Karin Valk, algemeen directeur van Valk Solutions: “De winkelsluiting heeft veel ondernemerschap gevergd om de vaste klanten zo goed mogelijk te helpen. Hoe knap dat Primera al die tijd positief is gebleven, heeft gezocht naar mogelijkheden en wat wél kon. Ik wil dan ook het hele Primera team feliciteren met het mooie resultaat over 2020.

Sign up for our Newsletter

Get access to exclusive market and product content. Subscribe now!

Contact us

We’re here for you.

You can contact us at any time by:

  • Phone on +31 (0)348 431 490

  • Chat with the chat function on this screen

  • Completing the form bellow:
  • You're subscribing!

    That's great!